Marinka Maas

Bij Day-1 wordt gewerkt met kennis en kunde uit verschillende vakgebieden. Massage, mindfulness en ademtherapie zijn momenteel de belangrijkste speerpunten. Vanaf medio 2019 wordt dit uitgebreid met orthomoleculaire therapie volgens de PNI. Lees hier meer over de achtergrond en opleidingen van Marinka Maas.

Opleidingen

Academie voor Lichamelijke Opvoeding, Hogeschool van Amsterdam

(2002-2006) Tijdens deze opleiding heb ik de basis gelegd van mijn anatomische en fysiologische kennis van het menselijk lichaam. Ook het coachen en begeleiden van kinderen en volwassenen volgens methoden en didactiek kwam hier veel aan bod. Daarnaast heb ik hier de eerste stappen gezet in de wereld van massage, via een cursus van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage.

HBO Fysiotherapie, Hogeschool Utrecht 

(2006-2009) Vervolgens heb ik aansluitend de verkorte opleiding Fysiotherapie gedaan. Zoals gezegd was de interesse in het menselijk lichaam en gezondheid geprikkeld, waardoor dit een logische stap was. Als fysiotherapeut werk ik met een breed scala aan klachten. Zowel acute, puur fysieke klachten (bijvoorbeeld enkelletsel) als chronische, psychosomatische klachten (zoals hyperventilatie en burn out) komen voorbij. In mijn werk heb ik mij in dit laatste gespecialiseerd via cursussen. Zodoende begeleid ik als fysiotherapeut veel mensen met psychosomatische klachten.

Klinische Psycho Neuro Immunologie, Natura Foundation

(2017-2019) Recent ben ik gestart met deze 2-jarige opleiding. Deze opleiding is gebaseerd op evolutionaire gezondheidsleer en orthomoleculaire voedingsleer. Zowel preventieve (voorkómen van ziekte) als curatieve (ziekte genezend) behandelmethoden behoren tot de mogelijkheden. Een kPNI-therapeut heeft kennis over de werkingsmechanismen van de huidige Westerse welvaartsziekten. Daardoor kunnen de symptomen herkend en de oorzaak vastgesteld worden. En ten slotte wordt het probleem bij de oorsprong aangepakt. Dit omvat totale lifestyle geneeskunde. Denk hierbij aan adviezen over voeding, suppletie en lichaamsbeweging, maar ook ademhalingstherapie en psychologische benadering. Dit alles kan hand in hand gaan met de reguliere geneeskunde. 

Orthomoleculair therapeut volgens de PNI, Natura Foundation

(2018-2019) Tijdens de opleiding kPNI merkte ik dat ik de basis daarvan eigenlijk miste. Zodoende ben ik in mei 2018 gestart met deze opleiding. De opleiding bestaat uit 3 modules, te weten: orthomoleculaire voedingsleer, orthomoleculaire gezondheidsleer en evolutionaire gezondheidsleer. In april 2019 verwacht ik deze opleiding af te ronden.

Cursussen binnen de fysiotherapie

Motiverende gespreksvoering, Hogeschool Leiden (2011)

Mindfulness voor fysiotherapeuten volgens de MBSR (mindfulness based stress reduction), Hogeschool Leiden (2014)

Hyperventilatie > ademhalings-, bewustwordings- en ontspanningsoefeningen, Pro Education (2016)

Acceptance and Commitent Therapy bij chronische pijn, Psychfysio (2016)